Welk besturingssysteem op mijn computer
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Welke besturingssysteem heb ik op mijn pc 

Het is natuurlijk altijd handig om te weten welk (Besturing) systeem je laptop, mobiel of computer heeft. Dit wil je misschien wel weten als je van plan bent je computer, laptop of mobiel te verkopen. Of je wilt weten of je een programma kunt runnen op het systeem dat je gebruikt.

Wij gaan per toestel uitleggen waar je je systeem kunt vinden. Ook gaan we uitleggen hoe je op je mobiel kunt kijken welk systeem je hebt en welke versie. Dit gaan we doen voor Android, IOS en Nokia (Windows).

Computer
Een computer kan veel verschillende systemen hebben. Een van de grootste zijn Windows, Mac en Linux. Windows wordt het vaakst gebruikte en is ook het beroemdst. Mac wordt alleen ondersteund door Apple computers en Linux zie je vaak bij bedrijven. Linux kan je zelf aanpassen zoals jij het wilt.

Maar waar vindt je dit precies?

Windows computer:
* Ga naar ‘Configuratiescherm’
* Ga naar ‘Systeem en beveiliging’
* Ga naar ‘Systeem’
Hier vind je alle informatie over je computer en welk systeem je gebruikt op je computer. Ook vindt je hier informatie over hoe de computer heet, welke update je hebt etc..

Apple computer:
* Ga naar de map Programma’s
* Ga naar de map Hulpprogramma’s
* Open het programma ‘Systeeminformatie of Systeemprofiel’
Hier kan je alle informatie vinden over jouw computer en over de versie die je hebt. Ook vindt je hier precies welk systeem jij gebruikte met alle nodige informatie. Je kan hier ook je versie vinden en welke update je als laatste hebt geïnstalleerd, erg handig dus!

Laptop:
Tegenwoordig zijn alle laptops bijna hetzelfde als gewone computers. Ze werken vaak iets minder snel maar je kunt ze wel overal mee naar toe nemen. De stappen zijn bijna hetzelfde als bij de computers

Windows laptop:
* Ga naar ‘Configuratiescherm’
* Ga naar ‘Systeem en beveiliging’
* Ga naar ‘Systeem’
De stappen zijn hetzelfde als bij een normale Windows computer. De versienummers kunnen natuurlijk wel verschillen en het aantal ruimte ook.

Apple laptop:
* Ga naar de map Programma’s
* Ga naar de map Hulpprogramma’s
* Open het programma ‘Systeeminformatie of Systeemprofiel’
De stappen zijn hetzelfde als bij een normale Apple computer.

Mobiel
Ook je mobiel gebruikt een systeem. De beroemdste zijn Android en IOS. IOS wordt alleen gebruikt bij Apple mobieltjes en Android bij Samsung, Acer etc…
Ook hebben we nog Nokia die de laatste tijd ook beroemd zijn met de nieuwe mobieltjes, deze gebruiken Windows als systeem.

Android:
* Ga naar ‘instellingen’
* Ga naar ‘Over je mobiel’
* Ga naar ‘Software informatie’
* Ga naar ‘Android versie’
Hier vindt je je Android versie en meer informatie over je mobiel.

IOS:
* Ga naar ‘instellingen’
* Ga naar ‘Over deze mobiel’

Nokia:
* Ga naar ‘instellingen’
* Ga naar ‘systeem’
Nokia is duidelijker en handiger met hun systemen. Nokia is ook aanbevolen als je van plan bent een mobiel te kopen waarmee je alleen berichten kunt sturen en kunt bellen. Ook kan je Word en zulk soort dingen erop gebruiken. Je kan er weinig apps en games op spelen omdat die vaak alleen beschikbaar worden gemaakt voor IOS en voor Android.