Info, ''Kabelreparatie kosten van glasvezel
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Wat zijn de kosten voor het repareren van glasvezelkabel

Als de glasvezelkabel gebroken is, dan is het verstandig dit te laten repareren. Maar wat zijn de kosten hiervan? Of is overstappen naar een andere provider voordeliger?

We proberen met omderstaande informatie u verder te helpen.

Glasvezel reparatie kosten
De kosten van een glasvezel breuk wordt meestal veroorzaakt door derde. Denk aan een klusjesman, of de schoonmaaksters in huis. In dit geval wordt de schade verhaald op degene die de schade heeft veroorzaakt. Zijn of haar verzekeringsmaatschappij dekt dan uw schade. Het kost u dus hooguit een aangifte bij de desbetreffende partij. In dit geval is dus reparatie aan de glasvezelkabel dus gratis.

Eigen schuld schade aan glasvezel
ALs er sprake is van eigen schuld waardoor de glasvezelkabel is gebroken / geknakt. Dan ben u dus verantwoordlijk voor de kosten van deze kabel. En zeker niet KPN de netwerkbeheerder. (Of Reggefiber) Vermits het niet in de grond buiten in de straat is, want dan is het uw pakkie niet aan. Maar de situatie in uw huis is uw verandwoordlijkheid, en zal u voor de dure kosten moeten opdraaien. In het ergste geval bij afbreking bij de ingang van de glasvezel kabel dan bent u al gauw 500 tot 1500 euro kwijt aan reparatie. DIt gaat u begrijpelijk niet zomaar in de kauwe kleren zitten.

Extra informatie m.b.t laten lassen van glasvezelkabel door derde partijen
Als u beluit toch de kabel te laten repareren door glasvezelexperts maar die niet van de beheerders zijn zoals KPN dan moet u wel zeker weten dat de glasvezelkabel wel uw verandwoordlijkeid is of niet. Situatie buiten is vaak voor kosten van de netwerkbeheerder en daar dient u dan ook niet zelf aan te komen. Situatie binnen bij de modem in de meterkast of woning kan voorkomen dat het ook een stukje service is vanuit de bekabelaar die dit destijds heeft aangelegd. Informeer daarom eerst altijd naar de netwerkbeheerder van het glasvezelbedrijf. voor dat u een klusjesman in gaat huren om de kabel te repareren. Want mocht de klusser een fout maken en het probleem is erger geworden dan zijn en worden de kosten voor reparatie nog vele malen duurder.

Glasvezebreuk / schade en heb nog geen provider?
Dit kan een geluk bij ongeluk zijn. Want heeft u nog geen provider gekozen om diensten af te nemen? Maar heeft u tijdens de periode dat er glasvezel ligt in uw woning tussendoor schade gemaakt? Dan wordt dit vrijwel zeker schadeloos gerepareerd. Mede omdat u toch klant wil worden.  Dus overstappen tijdens kabelschade hoeft geen probleem te zijn.   Boven in het menubalk ziet u het kopje: Vergelijk & schop' mocht u wensen dan kunt u een abonnement op maat kiezen. 

Overstappen van glasvezel terug naar koper of DSL
Als de kosten zoals hierboven worden omschreven echt zodanig hoog zijn is het een handige optie om over te stappen naar een kabel-provider (Adsl) (Of Upc- Ziggo Koper coax netwerkt) Adsl hebben de meeste mensen nog steeds in huis en gaat tegenwoordig ook razendsnel. Wellicht is dit een goede optie voor u. Hierdoor ontwijkt u het glasvezel netwerk, maar bij verhuizing naar een andere woning moet u eigenlijk de huurder / koper wel melden dat de kabel is gebroken. Want ook hij of zij zal tegen deze kosten aan blijven lopen. Wees daarin wel eerlijk bij het verhuren of verkopen van uw woning.