Safari loopt vast / bevriest op Mac of Windows
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Safari internet browser loopt vast

Safari browser kan blijven hangen of vastlopen tijdens het surfen op internet. Dit is iets wat steeds meer voorkomt. Het is jammer genoeg niet 1 van de beste browsers, maar wel een fijne internet browser om mee te werken. Dat het geen stabiele browser is geeft op zich niet erg veel want er is wel een oplossing voor deze problemen. Voor zowel in Windows als op de Mac-computer.

Betreft het wel de echte Safari browser
Ten eerste is het erg noodzakelijk om te weten of dat uw browser wel degelijk de Safari browser is, want het komt steeds vaker voor dat het een virus browser is. Wat we aanraden is om de onderstaande stappen uit te voeren zodat geen oorzaak wordt vergeten. Dit zijn hulpmiddelen die eigenlijk het probleem altijd wel verhelpen. 

Controleer de downloads en de laatste updates

Java download - flashplayer update
Controleer of er een update is, mocht u de versie al hebben.

Virus browser checktool
Controleer met deze uitleg en tools op het de juiste browser betreft.


Browser Safari loopt vast Mac computer
Macbook (browser, safari),  Is net even anders dan in Windows, veel schermen tegelijk  of grote bestanden  downloaden of Youtube kijken, kortom als deze allen tabbladen tegelijk open gaan kan dit voor grote problemen zorgen. Veelvoorkomende actie is een gekleurde draaiende bolletje in beeld waarna alle sites zichzelf sluiten . Dit is natuurlijk erg lastig deze problemen, en vooral als dit elke 10 minuten gebeurd.  Ook komt dit probleem ook voor met normaal internet gebruik bij bijvoorbeeld Facebook en Twitter en Linkedin.  Het vastlopen van de browser met een Mac pc is normaliter vrij eenvoudig op te lossen met onderstaande stap.

Ga naar finder  waar je HD-Huisje-Programma's ed. ziet  Kies hier voor het huisje en klik deze aan.
Zoek vervolgens naar: map systeem en zoek cache map (vul password in) en verwijder het password.
Ga dan naar bibliotheek en zoek naar de map caches en verwijder ook deze map.
Vervolgens in bibliotheek zoek je naar de safari map  waarna je rechts een enorm veel programma’s ziet.  Verwijder alles wat je niet nodig hebt. Leeg  daarna ook  je pc prullenbak . Je zal verbaast zijn over de hoeveelheid aan mb die er vrij is gekomen.

Safari loopt vast bij scrollen Mac-pc
Het beste kun je dit probleem oplossen door naar systeemvoorkeuren te gaan en vervolgens naar de muis. Vervolgens ga je naar configureer bluetooth muis. En verwijder daar je huidige bestaande Apple muis. Voeg daarna opnieuw de muis toe en Safari zal weer naar behoren werken. Het scrollen en zoomen moet nu weer een eitje zijn.

Van alles loopt vast met de Safari browser op de Mac computer.
In dit geval kun je het ook tijdelijk oplossen met de forceerknop van de pc. Lees hier hoe dit werkt> Forceer knop op de Mac-pc

Waarom iedereen standaard Safari gebruikt
Het standaard gebruik van de Safari browser is meer omdat Mac standaard dit aanbeveelt, en word standaard op elke pc door elke gebruiker nog steeds gebruikt, maar dit wil zeker niet zeggen dat dit ook een snellen en betrouwbare browser is. Google Chrome staat tegenwoordig dik bovenaan als 1 van de beste browsers in alle opzichten. Een aanrader is het dus zeker als je de nodige problemen niet krijgt opgelost. 

                                                Download Chrome>

Update 27-01
Gebruikers van iOS en OS X kunnen problemen ondervinden met browser Safari. Bij het invoeren van een zoekopdracht in het adresbalk van de browser kan Safari uit zichzelf afsluiten. (Dit komt door de nieuwe bug van  iOS (9.2.1)  op 27-01.  Op te lossen met bovenstaande tips en forceer afsluiten. 

Video voor de Iphone om het afsluiten van de browser te verhelpen