Reboot computer system
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
FlowerReboot computer geschikt voor

Reboot computer windows XP
Reboot computer windows 7
Reboot computer windows 8
Reboot computer windows 10 

Reboot computer hoe? En wat is rebooten?

Hoe reboot je de computer?
Vaak gebeurd het dat je op de computer zit, en dat deze vast loopt of een programma loopt vast en uiteindelijk slaat alles vast. In dat geval zul je de pc (Computer) of laptop opnieuw moeten rebooten. In het hieronderstaande lees je wat je moet doen en wat computer rebooten eigenlijk inhoudt.

Wat is rebooten van je computer?
Een computer rebooten is simpelwel het herstarten van je computer.
Het opnieuw starten van een computer wordt ook gewoon een computer reset genoemd, waarbij de besturingssysteem opnieuw zal worden geladen. Doorgaans in het engels: system reboot wordt dat genoemd.

Reboot PC of reboot computer?
Hier kunnen we heel kort over zijn, een pc of computer is hetzelfde. Het is dus puur het apparaat, maar vroeger werd het de pc genoemd 'Personal computer' En nu is het tegenwoordig een desktop computer geworden. Een pc was overigens te groot voor je tafel.. In de computer zit een hardeschijf met een system die je zal moeten booten tijdens een conflict. Of dit nu een mobiel of laptop of telefoon is, dat maakt niet uit. Het blijven computers..

Waar komt het woord rebooten computer vandaan?
Reboot is een term die slaat op het verschijnsel dat in een mediafranchise of andere mediareeks (filmserie, stripserie, boekenreeks) weer van voor af aan wordt begonnen met het verhaal. De continuïteit van alle eerder verschenen delen in de reeks wordt grotendeels of zelfs geheel verworpen zodat weer opnieuw kan worden begonnen met nieuwe ideeën. (Meer hierover kun je lezen op Wikipedia.nl)

Hoe doe je computer rebooten?
Het gelijkertijd indrukken van de toetsen CTRL-ALT-DEL zorgt voor een reboot, je krijgt van de keuzes om de computer opnieuw op te starten. (Wat dus rebooten is). Je kunt overigens met CTRL-ALT-DEL toetsen meer dingen toepassen. Zoals uitschakelen van de PC en dergelijke.

Een andere optie van reboot computer
Een vergelijkbare optie om de computer te rebooten is simpelweg hoe dat de meeste het kennen. Dit gaat via de startknop link onderin je scherm. Klik daar voor uitschakelen of opnieuw opstarten.

Maar waarom de computer rebooten?
Zolang je computer naar behoren werkt zie ik geen reden voor een reboot. Het kan zijn dat je updates ontvangt, ja dan zul je de Computer moeten rebooten. Of inderdaad zoals eerder beschreven hier kan het voorkomen dat de pc vast loopt, in dat geval is een reboot voor je computer de makkelijkste oplossing om weer verder te kunnen. Leer je zelf aan om de CTRL-ALT-DEL toetsen te gebruiken.