Nep-Biedingen op marktplaats reageren nooit
Recente Tweets

Social media

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower


Forum / Discussies
   
      
- Hulp forum -Bied een leuk bod
Pagina over bieders van Marktplaats die geen bieders zijn maar nepbieders. Die jan en alleman druk bezig houdt met emails te sturen zonder dat er een verkoop uit voort vloeit. We noemen dit trollen op Martkplaats. Deze pagina is dus specifiek gebaseerd op bieders. Het valt niet lettelijk onder oplichting. Als u opgelicht bent door iemand van Marktplaats, verzoeken wij u dit direct te melden aan Marktplaats. Indien u alleen last heeft van bieders die niet reageren enzovoort dan verzoeken wij u hier een reactie in on topic te plaatsen. Pclooptvast.nl Houdt zich het recht om berichten aan te passen of te verwijderen. Zie daarvoor ook onze disclaimer. 


Marktplaats nep bieders reageren niet oplichtingspraktijken 'TROL"

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Je plaatst een advertentie om je computer of dergelijke te verkopen, waarop je een bieding krijgt binnen 10 minuten. Telkens weer een nieuwe bieder op je advertentie. Goed nieuws? Heeft u wel eens nagedacht waarom mensen bieden en vervolgens nooit reageren als u akkoord gegaan bent met het bod?

Wat zijn dit nu toch voor advertenties?

Oplichters of onzinnigheid
Veelal zitten er op Marktplaats oplichters of mensen die bewust werkloos zijn,  (We gaan er even vanuit dat de meeste bieders bewuste werkloze simpele zielen zijn, die niet eens weten of ze van voor of van achter leven.  Het komt dus vaak voor dat ze uit verveling een bieding doen op uw advertentie. Dit is dus echt uit verveling. Want een sociaal leven kennen ze waarschijnlijk niet.

 

Waaruit blijkt dat deze bieders onnozele trol figuren zijn?
Dit kun je merken door een email te sturen naar de bieder, waarop je na een dag weer een email stuurt en meldt dat je akkoord bent gegaan met het bod, maar dat hij of zij niet terug reageert. Vervolgens stuur je heel de week e-mails naar je bieders waar je er eigenlijk al vanuit kan gaan dat dit dus onnozele figuren zijn. Want hadden ze wel interesse in uw product, dan hadden ze waarschijnlijk al gelijk gereageerd of ze hadden u opgebeld.

Klant (Trol) komt na afspraak niet langs om het product op te halen
Het is dan toch zover gekomen dat de eerlijke bieder die daadwerkelijk interesse heeft, bij u langs komt. Afspraak maken zodat de bieder langs kan komen? Je neemt een vrije dag of  avond omdat deze beste mevrouw of meneer graag uw tweedehandse artikel wil komen ophalen.  Uiteindelijk zit je heel de avond te wachten, maar je ziet de klant niet komen?? Nee de klant was geen klant, maar een simpele onnozele werkloze trol, die zijn tijd wil verdrijven om iedereen van marktplaats even lekker te dwarsbomen. Dit is hoe de mensen kunnen zijn. 

Trollen op het internet (Marktplaats.nl)
Een trol (mv.: trollen) in een internetomgeving is een persoon die op fora, websites of chatkanalen berichten plaatst of reageert met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – of moedwillige biedingen. ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven, of zichzelf expres anders voor te doen en een rol te spelen. Het gebruik van het woord trol in deze zin, is afkomstig van de vroege, uitsluitend Engelstalige, internetgemeenschap. Trollen zie je ook op websites die tweedehandse spullen verkopen.

Trollen zijn er dus in meerdere varianten, Bieders die zich voor doen als bieders op Markplaats, maar die in werkelijkheid een trol zijn.

Nepbiedingen via marktplaats
Naast het gewone trollen op marktplaats heb je natuurlijk ook de nepbiedingen algemeen. De nepbiedingen zijn vaak biedingen die op de zelfde prijs liggen dan waar jij je product werkelijk voor wil kopen, Stel je wil 100 euro, dan bieden de bieders gerust 120 euro voor jouw artikel. Dit heeft voornamelijk te maken met handel kapot maken, om er zelf beter van te worden. Want als diegene ook hetzelfde product verkoopt voor 100 euro dan heeft diegene dus meer kans dan jij omdat er op dat product al een nepbieding is van 120 euro.

Het verschil tussen nepbieders en trollen.
Trollen van marktplaats, kun je dus ook vaak onderscheiden  d.m.v zien hoeveel diegen biedt. Het bieden  gaat vaak langzaam oplopend, ze beginnen met 10 euro langzaam naar 20 euro, tot een aantrekkelijke hoogte. Waar jij als vis op gaat happen. Maar in werkelijkheid is het dus een trol die uit verveling markplaats adverteerders een loer wil draaien. Nepbieders bieden vaak uw vraagprijs in 1 keer. 

Oplichters en versturen van pakketjes
Ook zijn er mensen die gewoon echter oplichters zijn, dat zijn vaak mensen die zeggen te betalen als jij je pakket hebt verstuurd. (Achteraf betalen) . Let op! Doe dit nooit,  maar als u het doet? Doe het dan onder rembours: Een rembourszending of verrekenzending is het bezorgen van een brief of postpakket waarbij op het bezorgadres (of bij afhalen op het postkantoor) een bedrag (meestal de kosten van het pakket plus de rembourskosten voor het postbedrijf) contant betaald dient te worden aan het postbedrijf. Zodra het bedrag is betaald, is het bezorgde object eigendom van de ontvanger. De posterijen zorgen er daarna voor dat het bedrag (verminderd met rembourskosten) aan de verzender wordt uitbetaald. Voordeel van rembours is dat de verzender zeker is van betaling. Ook voor de ontvanger is er enige zekerheid: hij betaalt pas als hij de postzending ziet.

"Is een bod op Marktplaats bindend?"
Antwoord Marktplaats is een advertentiesite, met mogelijkheden om te bieden en in contact te komen met kopers en verkopers. Een bod is daarom niet bindend en verplicht u niet tot aan- of verkoop. Dit houdt in dat het de trollen wel erg makkelijk gemaakt wordt. Want neemt u Ebay als verkoopplaats dan weet u zeker dat de bieder het product wil omdat het een verplichting is tot verkoop. Zowel de verkoper als de bieder moeten zich aan de afspraken houden. Dit is natuurlijk voor iedereen het beste. 

Klacht melden aan marktplaats> Werkt dat?
Over het algemeen heeft het weinig nut om je klacht in te dienen bij marktplaats. Wel is het zo dat als iedereen dit massaal gaat doen dat ze het zo druk krijgen dat er op een gegeven moment de regels wel zullen aangescherpt worden in een voordeel zoals op Ebay. Toch een bezwaar op klacht indienen? Dan kan via deze link: Klacht / oplichting Marktplaats

Gratis af te halen: Portie FATSOEN!!
Een helder bericht van een persoon die een advertentie plaatste met de titel:Gratis af te halen: Portie FATSOEN!! Beschrijving: Geheel gratis af te halen voor iedereen die het nodig heeft; een gezonde portie fatsoen!! Ik heb verschillende dingen op Marktplaats te koop staan, dan komt er een mailtje binnen; Er is geboden op een artikel! Hiephoi, gelijk stuur je dan een mailtje; Wanneer kom je het halen/moet ik het versturen etc. Maar wat is nu de nieuwe trend op Marktplaats? Bieden en NIKS meer laten horen. Mensen, doe een beetje volwassen en fatsoenlijk. Bied NIET als je toch geen serieuze interesse hebt! Verwijder op zijn minst je bod even ZELF als je toch geen centen hebt. Laten we Marktplaats leuk en sociaal houden, want dit soort mensen VERPESTEN het gezellig onderhandelen hier!!


Dit is natuurlijk wat je gaat krijgen, want niemand heeft zin in verloren tijd met onzin bieders. De snelheid tussen bieden en reageren heeft hier niets mee te maken. Want na onderzoek blijkt dat als je binnen 1 minuut al naar je bieder reageert, de bieder niet eens terug-reageert. Om dit maar even uit te sluiten dat het niet aan laksigheid ligt van de verkoper. Toch bevreemd het altijd wel als je met gezond verstand nadenkt over een bieder. want als je bied voor een prijs (zeggende 100 euro voor een product) Dan wil je het product hebben voor 100 euro) toch? > Dit is even uit een gezond perspectief bekeken...

Marktplaats bieder achterhalen
Je kunt via Google zoekmachine vaak wel de bieder achterhalen. Degene zal een naam gebruiken maar kan deze wel wijzigen als hij of zij dat wil. Als je de bieder wil achterhalen kun je dat proberen via Google, maar dan in cache lezen zoals onderstaand voorbeeld. Hierin vind je dus advertenties of het profiel van de bieder. Als voorbeeld: Jantje2014. Als je daarop zoek krijg je wel resultaten maar dan staat er ineens profiel verwijderd of advertentie verwijderd. Als je dus in cache leest kun je de advertentie of profiel tot ongeveer 6 weken terug halen. Mocht je zelf iets hebben gekocht en geld hebben gestort, en nooit het artikel hebben gehad, raden we u aan om op bankrekening te zoeken via Google. Natuurlijk moet u dit voortijdig doen. Dus niet achteraf. Het voordeel op bankrekening zoeken is dat als er een oplichter tussen zit. Dat u het bijvoorbaat al weet. Zo voorkomt u geldverspilling aan oplichters. 


 Aanmelden van kansloze trollen op Marktplaats.nl

Heeft u weer eens een bieder op uw advertentie van marktplaats.nl of speurders.nl gehad, die nooit meer reageert als u akkoord bent gegaan?

Of die beloofd langs te komen, en die vervolgens nooit meer langs komt?

Dan kunt u hier de gegevens van de persoon in kwestie plaatsen.

Ook kunt u hier 100 tal ervaringen lezen!

en uw ervaring of reactie achterlaten > 

Klik hier om naar de reacties te gaan op ons Forum, en deel je verhaal 


Bedanken voor het delen en liken van deze pagina.