Gamen op je smartphone
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Gamen op de telefoon steeds populairder

Gamen op de telefoon is steeds populairder aan het worden. Zo heeft bijna iedereen tegenwoordig wel een redelijke telefoon, waarop je aardig een potje kunt gamen. Je zult je vast afvragen waarom zou je nou op een telefoon gaan gamen en niet op de pc of console? Nou de reden hiervan is eigenlijk erg simpel. Het mobiel gamen komt uit Aziƫ dit komt omdat een telefoon gewoon een stuk goedkoper is dan een Playstation of een game pc. Je kunt bijvoorbeeld voor 200 euro al een mobiele telefoon kopen met een octa core processor en 4GB werkgeheugen. Dat is dus zeker voldoende om lekker met je vrienden online een potje te gamen. Gamen op de telefoon kun je ook met een controller of een gamepad. Je hebt zelfs tegenwoordig ook zogenoemde Game triggers. Game Triggers zijn speciale smartphone knoppen die je aan de bovenkant van je telefoon monteert. Je kan nu op de bovenkant van de knop drukken waarbij de knop het scherm aanraakt en je hetzelfde effect krijgt als een druk met je vinger. Het zorgt voor een betere grip en past op alle soorten smartphones. Er zijn diverse soorten game triggers. Sommige werken door fysiek te drukken en andere werken op een batterij met een stroompje. Het verschil tussen een trigger en een gamepad of controller is dat je bij veel controllers wordt ingedeeld met gamers die ook op een controller spelen. Bij triggers is dat niet het geval omdat deze niet softwarematig worden aangesloten.

Gamepads
Met gamepads en controllers bouw je je smartphone om tot een echte game console! Er zijn gamepads waarbij je de smartphone er tussen schuift en deze via software extra knoppen en functies geeft. Ook is het veel comfortabeler om vast te houden. Verder zijn er ook nog controllers waar je je telefoon op aan kan sluiten en je kan gamen zoals je gewend bent op bijvoorbeeld de Playstation of Xbox.

Cooler
De huidige games vergen soms veel van je telefoon, waardoor de smartphone snel warm wordt. Vooral als er in de zomer langere tijd wordt gegamed, kan de smartphone zo warm worden dat het van invloed wordt op de prestaties. Hiervoor zijn er smartphone coolers ontworpen. Je koppelt of plakt ze met een magneet aan de achterkant van de telefoon. Dit zorgt ervoor dat de smartphone een goede temperatuur behoudt en je nog langer kan gamen!

Finger Sleeves
Finger Sleeves zijn kleine handschoentjes voor je vingers die het bewegen op je smartphone soepeler maken. Doordat je vingers niet meer direct het scherm raken blijft je scherm schoon van zweet en kun je soepeler en sneller schieten. Het werkt vooral goed in combinatie met shooters zoals Call of Duty, Apex Legends en PUBG.

Controllers
Met gamepads en controllers bouw je je smartphone om tot een echte game console! Er zijn gamepads waarbij je de smartphone er tussen schuift en deze via software extra knoppen en functies geeft. Ook is het veel comfortabeler om vast te houden. Verder zijn er ook nog controllers waar je je telefoon op aan kan sluiten en je kan gamen zoals je gewend bent op bijvoorbeeld de Playstation of Xbox. De meeste controllers kun je ook aansluiten op andere consoles of computers.