AVG Free Antivirus is een snelle gratis virusprogramma
Recente Tweets

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

AVG gratis antivirus programma op PC

Tegenwoordig is er geen huishouden meer te vinden zonder computer of mobiele telefoon, iedereen heeft er wel 1, waardoor AVG-antivirus (Minus gratis) onmisbaar is geworden.

De gemiddelde mens gebruikt de computer ook nog eens als persoonlijke uitlaatklep waarop ze alle informatie die ze willen onthouden dumpen. Hierdoor zijn computer en mobiele telefoons ontzettend kostbare informatiebronnen voor mensen die kwaadaardige bedoelingen hebben. AVG biedt uitkomst.

 

Miljoenen gebruikers kiezen voor AVG-Antivirus
Omdat iedereen tegenwoordig via het internet werkt heeft u een kwaadaardig virus al snel te pakken. Gelukkig zijn er veel oplossingen om deze problemen te voorkomen. Er zijn online veel gratis virusscanners beschikbaar die u kunt installeren en gebruiken. Deze beschermen u dan tegen virussen en kwaadaardig programma's. Ook kunnen ze vaak helpen om uw computer sneller en opgeruimder te houden.

AVG Free Antivirus is een zeer goede optie als het gaat om gratis virusscanners. Dit gratis programma kan eigenlijk alles wat betaalde virusscanners ook kunnen. AVG detecteert virussen, bedreigingen en malware en houdt deze tegen. Achter iedere handeling die u uitvoert op uw computer checkt AVG of u een virus of iets dergelijks binnenhaalt. Bij ieder linkje dat u aanklikt checkt AVG op malware, zodat u altijd beschermt bent.

Waar AVG ook voor zorgt is dat uw privacy niet geschonden wordt. Er worden verschillende tools geïnstalleerd waar AVG van gebruikt maakt, om zo te zorgen dat uw veiligheid gewaarborgd blijft. Wat bijvoorbeeld ook in het gratis pakket zit, zijn een aantal tools waarmee u kan controleren wie uw online activiteiten kan zien. Zo kunt u uw gegevens prive houden, zien wie uw gegevens tracken en wat zij ermee doen. Ook File Shredder is een mooie bijkomstigheid van AVG Free Antivirus.

Normaal gesproken als u een bestand van uw computer verwijdert is niet het hele bestand definitief verwijdert. Met File Shredder wordt het hele bestand echt helemaal gewist. Ook heeft AVG verschillende scanmodussen om er zo voor te zorgen dat wat er ook is, uw computer niet minder zal gaan presteren doordat AVG runt. Zo kunt u uw computer scannen terwijl u gewoon aan het werk bent, en zal u hier geen hinder van ondervinden.

En als laatste biedt AVG ook mobiele ondersteuning. De mobiele app is alleen beschikbaar voor op Android.

Hoe installeer ik AVG Free?
Via de website van AVG kunt u de gratis versie downloaden. U vindt de betreffende link onderaan deze pagina. Download de gratis versie en installeer deze. Als u hem vervolgens start, ziet u het startscherm. Dit is verschillende per besturingssysteem.

Op Mac ziet u drie kolommen met de opties om uw hele computer te scannen, aparte bestanden te scannen door middel van file-dropping, en als laatste optie ziet u of uw computer op dit moment beschermd is.

Op Windows ziet u een venster met tegels, in de stijl van Windows 8. Hier zijn verschillende tegels die elk voor een apart element staan dat beschermd wordt (of niet). Hier ziet u of ze beschermt zijn of niet. Ook kunt u hier de knop 'Scan now' aanklikken. Een mooie functie die beschikbaar is in Windows is dat als u bestanden aanklikt met de rechter muisknop, er een optie in het menu staat om het bestand te scannen.